top of page
  • Writer's pictureVasiliki Machti

Ημικρανία μέρος Β΄

Παρόλο που η ακριβής αιτία των ημικρανιών δεν είναι πλήρως αποσαφηνισμένη, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν τις ημικρανικές κρίσεις.

Ο κυριότερος "ένοχος" για την πρόκληση ημικρανίας είναι το στρες. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών μπορεί να παρουσιάσουν κρίσεις ημικρανίας πριν ή κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσης λόγω ορμονικών διαταραχών που συμβαίνουν σε εκείνη τη χρονική περίοδο.

Άλλοι πιθανοί εκλυτικοί παράγοντες των κρίσεων ημικρανίας είναι οι εξής: Aυπνία, ακανόνιστο πρόγραμμα ύπνου και μεταβολές στο ωράριο του ύπνου Παράλειψη γευμάτων ή ακανόνιστα γεύματα Κατάχρηση φαρμάκων, λήψη αντισυλληπτικών Αφυδάτωση & έκθεση στον ήλιο Μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης (ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν πρόκληση ημικρανίας ακόμα και με ένα ποτήρι κρασί) Ορισμένες τροφές, όπως το τυρί (ιδίως το παλαιωμένο), τα αλλαντικά (μπέικον, επεξεργασμένα κρέατα), η σοκολάτα και άλλα.

Τα κύρια συμπτώματα της ημικρανίας είναι ένας έντονος και παλλόμενος (σφύζων) πόνος που συνήθως εντοπίζεται στη μία πλευρά του κεφαλιού και επιδεινώνεται με τη σωματική δραστηριότητα του ασθενούς. Άλλα συνοδά συμπτώματα περιλαμβάνουν: Αυξημένη ευαισθησία στο φως (φωτοφοβία) και στο θόρυβο (ηχοφοβία) Ναυτία & εμετός Ζαλάδα Θολή όραση Δυσκολία στη συγκέντρωση Στο επόμενο ποστ θα δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις ημικρανίας.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με ημικρανίες είμαστε στη διάθεσή σας. 2381081078, Θεοδωρουπόλεως 7 Σκύδρα



Recent Posts

See All
bottom of page